Kamavahvlid ja kamasmuuti



Nami-nami kama teemast mõjutatuna küpsetasin eile kamavahvleid. Aluseks võtsin lihtsate vahvlite retsepti. Pool jahu kogust asendasin kamajahuga, lisasin veel veidi kaneeli. Veidist jäi väheks, oleks võinud rohkem panna :) Taigen tuli väga paks, nii et suurendasin piima kogust. Ja siis omakorda panin paar lusikat suhkrut veel juurde. Ühesõnaga sai tehtud tunde ja maitse järgi.

Ja väga head said. Kui muidu vahvleid süües on süümekad, et jälle saab liiga palju magusat söödud, siis kamavahvleid süües oli tunne nagu sööks midagi väga tervislikku. Kamale omane karedus oli vahvlites täitsa tuntav. Maitse ei olnudgi nii kamane kui lootsin. Ehk oleks võinud kamajahu rohkemgi tainasse lisada. 

Vahvlid said tugevad ja krõbedad. Lausa nii tugevad, et osutasid rulli keeramisel vastupanu. Mida pruunimaks küpsesid, seda krõbedamad said ja seda raskem oli neid vormida. Jäätisega maitsesid imehästi.

Täna aga tegin kamasmuutit. Et oleks eestipärane, siis tuleks seda tegelikult nimetada kama mahedikuks :) Mõnus. Mulle meeldib kama sellisel viisil rohkem. Kutt küsis ka kolm korda juurde.


Vaja läheb:

3 dl keefirit
1 banaan
100 g maasikaid
6 tl kama
3 tl suhkrut

Kõik ained saumikserdasin ja valmis ta oligi! Sellest kogusest jätkus meile kolmele. Kuigi jah, oleks veelgi joonud.

1 kommentaar:

  1. Väga maitsev. Ainult jaguvusega pean vaidlema... Meile jagus kahe peale hädavaevu:D

    VastaKustuta