Maasika-toorjuustu muffinid



Päikest on sellel aastal nii vähe olnud, et maasikad on kuidagi väga hapud. Olgu siis maal peenral või turul. Turul on küll praegu maasikauputus ja hinnad on täitsa all. 25 krooniga saab kilo kätte. Talveports on mul juba sügavkülma pandud, aga niikaua kui maasikaid jätkub, võiks neid ikka süüa. Vikerraadiost kuulsin, et kui süüa kuu aja jooksul iga päev pool kilo maasikad, siis oled talvel terve kui purikas. C-vitamiini peaks küll mujalt hankima, aga kõik muu immuunsüsteemi tugevdamiseks vajalik on maasikates olemas.

Minu lemmikud on ikka värsked maasikad. Küpsetatud maasikas pole õige maasikas, aga ikka tahtsin proovida, kuidas maasikamuffinid maitsevad. Retsept pärit siit. Maitsevad mahedalt. Ja nagu ma arvasin, pole maasika maitsest suur midagi järel. Ainult õrnalt aimatav. Toorjuustukreem muudab muffinid väga pehmeks, nii et neid on mugavam süüa lusikaga. Võib-olla tasuks muffinite asemel hoopis kook küpsetada...

Vaja läheb:

3,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
125 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
1,25 dl piima
300 g maasikaid
1,5 sl maisitärklist

Juustutäidis:

200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillsuhkrut

Kõigepealt tegin täidise. Vahustasin toorjuustu muna ja suhkrutega õhuliseks. Siis tükeldasin maasikad ja segasin need maisitärklise ja 0,5 dl suhkruga. Või vahustasin ülejäänud 1,5 dl suhkruga, lisasin ükshaaval munad ja piima. Jahu segasin soodaga ja kallasin muna-võisegu hulka. Muffinivormi panin kõigepealt taignasegu, siis maasikad, siis toorjuustuvahu ja lõpuks jälle taignasegu. Muffini peale surusin kaunistuseks veel väikese pooliku maasika. Küpsetasin 180-kraadises ahjus pool tundi.
Nagu kõik teisedki kohupiima- ja juustukoogid, muutuvad ka need muffinid seistes paremaks. Kui külalistele küpsetada, siis võib need vabalt eelmisel päeval valmis teha.

Aga maasikatest saab veel mõnusat jäätisekokteili. Panin sinna piima, maasikaid ja vaniljejäätist. Ja täna teen kindlasti veel kohupiima vahukoore, maasikate ja kamaga. Mõnus. Sööme ennast maasikatest lõhki :)

0 mõtet:

Postita kommentaar