Kohupiimakook



Klassikaline. Pole mõtet lisadagi, et maitsev on, aga lisan ikka... Kohupiimakookidega on alati see jama, et nende tegemist peab ette planeerima. Minul näiteks ei ole kunagi lihtsalt niisama kahte pakki kohupiima külmkappi seisma jäänud. Et vaatad kappi ja mõtled - ohhoo, teeks kohupiimakooki. Ühest pakist ju ei piisa, et ühte korralikku kooki küpsetada. Ja koguste poolitamine oleks lihtsalt narrimine. Aga seekord sai siiski maiasmokkasid narritud. Eesotsas minu endaga. Oleme Kutiga maal ja siin on koogimaiaid tunduvalt rohkem kui meil kodus. Aga nagu tavaliselt, oli külmkapis vaid pool vajaminevast kohuiimakogusest. Nii et poolitasin kõik allolevas retseptis kirjapandud kogused ja küpsetamise ajad. Oli ikka raske küll koogist mööda käia ja mõelda, et teistele peab ka jääma :) Oleks tahtnud isu täis süüa. Retsept veel viimaseid nädalaid minu riiulis pesitsevast "Nutika perenaise kokaraamatust". Tundub, et päkapikud tassivad selle kellelegi kuuse alla. Ikkagi uus ja vaid veidi sisse piilutud...

Vaja läheb:

200 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
5 dl jahu
2 tl vaniljesuhkrut

Kate:
500 g kohupiima
3 muna
1 dl suhkrut
veidi soola
1 dl hapukoort
2 spl jahu
1 dl rosinaid
riivitud sidrunikoort

Vahustasin pehme või suhkruga, lisasin muna, vaniljesuhkru ja jahu. Segasin ühtlaseks. Surusin taigna küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja küpsetasin 200-kraadises ahjus 10 minutit. Katteks kloppisin munad soola ja suhkruga lahti, segasin juurde kohupiima, hapukoore, sidrunikoore ja jahus veeretatud rosinad. Valasin segu eelküpsetatud põhjale ja küpsetasin veel 35-40 minutit, kuni kook oli pealt kuldseks küpsenud.

0 mõtet:

Postita kommentaar