Profitroolid



Nami-nami keedutainateemalisest kooskokkamisest inspireerituna tegin isadepäevaks lõhe- ja singitäidisega profitroole. Kuna maal viskas mikser vedrud välja (just siis, kui mul oli plaanis rullbiskviiti ja keedutainast teha), tegin taigna puulusikaga segades. No see on paras sport, aga siiski täiesti teostatav. Keedutainas õnnestus seekord paremini. Vähemalt saavutasin õige konsistentsi, sest võtsin lisaks ühe muna, mida vähehaaval taignale lisasin kuni see paraja paksuse saavutas.

Proovisin ära ka vee piserdamise küpsetusplaadile, et taskud pealt kõvad ei jääks. Põhimõtteliselt toimis, kuigi üks plaaditäis taskuid tuli ikkagi väga krõbeda koorikuga, sest unustasin need liiga kauaks peale kuumuse maha keeramist ahju. Nüüd lugesin veel ühest nipist. Selleks, et liigne niiskus taskute seest välja pääseks, tuleks valmis tuuletaskud puutikuga läbi torgata ja siis mõnes ajaks tagasi ahju panna.


Keedutaigna retsept on sama, mis luikedelgi. Täidised olid seekord soolased, aga samuti hästi lihtsad.

SINGI - ANANASSITÄIDIS:

200 g maitsestamata toorjuustu
100 g suitsusinki
väike purk konservananassi
soola
pipart
kaunistamiseks värsket tilli

Singi ja ananassi hakkisin peeneks ja segasin koos maitseainetega toorjuustu sisse. Lasin külmas mõned tunnid maitsestuda.

LÕHETÄIDIS:

200 g maitsestamata toorjuustu
100 g soolalõhet
1 spl hakitud tilli
valget pipart
kaunistamiseks sidrunit, tomatit

Panin kõik ained kaussi ja saumikserdasin kreemiks. Lasin samuti mõned tunnid külmas maitsestuda. Poest ostetud soolalõhe osutus väga soolaseks, nii et ka kreem sai veidi liiga soolane.

1 kommentaar:

  1. Proovisin.Väga maitsvad said,kuid lõhe soolasin ise.Edu Sulle!

    VastaKustuta