Kapsapirukas




Tükk aega on olnud isu mingi soolase piruka järele. Kapis oli poolik kapsapea ja saigi üks kapsapirukas küpsetatud. Aluseks kapsapiruka retsept raamatust "Pirukad 2". Lehetaigna asemel tegin põhjaks juustu-muretaigna. Lõpptulemus ületas ootusi. Mõnus, kapsast krõmpsuv mahlane ja mahedamaitseline pirukas. 

Vaja läheb:

Põhi:
100 g võid
2 dl jahu
2,5 dl riivjuustu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
500 g kapsast
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
100 g kodujuustu
100 g riivjuustu
2 keedetud muna
100 g hapukoort
2 muna

Lõikasin kapsa peenikesteks ribadeks ja keetsin väheses vees poolpehmeks. Maitsestasin soola, pipra ja tilliga. Kurnasin sõelal. Valmistasin põhja. Segasin pehme või ja kõik teised põhja ained ühtlaseks taignaks. Surusin taigna 26 cm läbimõõduga vormi põhja, torkasin kahvliga sisse augud, asetasin peale raskuse (küpsetuspaberile valatud tanguterad) ja eelküpsetasin põhja 225-kraadises ahjus 10-15 minutit. Segasin kapsale juurde juustud ja hakitud keedetud munad. Valasin katte ühtlaselt eelküpsenud põhjale ning kallasin üle muna-hapukoore seguga. Küpsetasin pirukat 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. 


1 kommentaar: