Ricotta-rosinamuffinid




Nii harva on selliseid hommikuid, mil mul õnnestub voodist välja hiilida enne kui Kutt ärkab. Nii mõnus on köögis rahulikult tainast kokku segada ilma, et keegi salaja mitmeid lusikatäisi suhkrut suhu kühveldaks või soolatopsi taignakaussi tühjendaks. Need asjad käivad tal kiiresti (:
Kuigi ega päris vabalt ka võtta ei saa. Et Kutti mitte äratada, käin sellistel hommikutel tavaliselt miksriga vannitoas mune või võid vahustamas. Ta lihtsalt on erksa unega. Ja küpsetamise isu on ju ometi nii suur, et ei kannata minutitki oodata. 
Tänasel erilisel hommikul valmisid pealt krõbeda koorikuga maitsvad kohupiima-rosinamuffinid. Igasugused kohupiimaküpsetised ja magustoidud on sellel nädalal ju lausa kohustuslikud. Retsepti kombineerisin kokku vastavalt sellele, mis kapist leidsin. 

Vaja läheb:

2 muna
100 g võid
1 - 1,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
250 g ricottat (tervise kohupiim)
2 peotäit rosinaid
brändit rosinate leotamiseks

Leotasin rosinaid brändis. Targem oleks need muidugi eelmisel õhtul või vähemalt mõned tunnid enne küpsetamist likku panna. Mul nii palju aega ei olnud, aga veidi maitset said rosinad ikka juurde. Sulatasin ja jahutasin või. Vahustasin muna suhkruga, lisasin või. Segasin juurde kohupiima. Segasin omavahel jahu ja küpsetuspulbri ning kallasin juurde nõrutatud rosinad. Valasin muna-kohupiimavahu jahu hulka ja segasin ühtlaseks taignaks. Taigen tuleb päris paks. Küpsetasin muffineid 200-kraadises ahjus 35 minutit. Katsusin tikuga küpsust. Taignakogusest sain 12 muffinit.

Need muffinid meeldiksid kindlasti Tootsile. Kes rosinatest nii väga lugu ei pea, võib panna ühe peotäie vähem ...aga siis peavad teised maiasmokad rosinaid kindlasti noaotsaga muffini seest taga ajama hakkama.


0 mõtet:

Postita kommentaar