Nisukliiküpsised



Nende küpsiste taigen saab valmis enne kui ahi jõuab soojaks minna. Ja ega küpsemisekski palju aega kulu. Sõime küpsised nii kiiresti ära, et tegin kohe uued. Sain proovida erinevaid variante. Esimene plaaditäis oli fariinisuhkru ja rosinatega. Teised tegin tavalise suhkruga, kuid lisasin ühtedele kuivatatud aprikoose, teistele kuivatatud jõhvikaid. Pildil olevad fariinisuhkruga küpsised maitsesid ehk kõige tervislikumalt. Aluseks võtsin kaerakliiküpsiste retsepti. 

Vaja läheb:

1 muna
75 g võid
0,75 dl suhkrut (või fariinisuhkrut)
2 dl nisukliisid
2 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
peotäis rosinaid, kuivatatud jõhvikaid või kuivatatud aprikoositükke

Sulatasin või. Vahustasin muna suhkruga. Lisasin kõik kuivained, valasin peale sulataud või ja segasin ühtlaseks. Ühele portsule sai mul veidi rohkem võid, taigen tuli vedelam ja pätsikesed valgusid ahjus laiali. Tulemus jäi ka liiga rasvane. Seega võiks taigen olla võimalikult paks. Tõstsin teelusikaga kuhjakesed ahjuplaadile ja küpsetasin 190-kraadises ahjus 13-15 minutit.


2 kommentaari:

  1. Ostsin poest Kalevi õuna-nisuklii küpsiseid ja armusin ära- nii hea maitsega. Järelikult peab ise kätte võtma ja proovima, kuidas enda tehtud küpsised maitsevad. Sinu retsept lausa kutsub proovima!

    VastaKustuta
  2. Proovi kindlasti! Loodan, et siis ei pea sa enam poest küpsiseid ostma. Nende tegemine on ju tegelikult nii lihtne ja kiire. Ja maitsestada saab ju alati nii, kuidas parasjagu tuju on. Miks mitte ka kuivatatud õuntega ;)

    VastaKustuta