Rabarbri-mandlipirukas



Eelmisel nädalal tehtud rabarberitort oli nii üllatavalt hea, et otsisin veel paar tordiretsepti, mida kindlasti tahaks proovida. No näiteks šokolaadine rabarberitort. Aga vahepeal üks selline kooslus, mida on erinevates blogides taevani kiidetud. Martsipan ja rabarber. Täitsa imestasin, et Namis oli üks selline retsept pildita, nii et jällegi võimalus katsetada ja fotokampaanias hääli koguda. Kusjuures loosiõnn mulle korra juba naeratas (:

Koogipõhi tuli hästi mure, nii et ka päris jahtunud peast oli koogitükki raske vormist välja tõsta (pildil olev tükk on taldrikule transporditud äärmise ettevaatlikkusega (: Ja mahlane rabarber kippus martsipani pealt maha voolama. Hapu rabarber ja magus martsipan sobivad tõepoolest suurepäraselt kokku, nii et hoolimata eelnevast on tegemist väga hea ja maitsva koogiga. Kui ma ükskord ometi endale väikesed keraamilised vormid ostan, siis järgmine kord teeksin seda kooki just nendes. Serveeriks vormis nagu magustoitu. 

Vaja läheb:

Põhi:
150 g võid
1 spl tuhksuhkrut
3,25 dl jahu
1 munakollane
1-2 spl külma vett

Kate:
200 g riivitud mandlimassi
6-7 dl tükeldatud rabarbrit
0,5 dl suhkrut
1 tl ingveripulbrit

Peale:
1 dl paksemat maasikamoosi
1-2 spl külma vett

Hakkisin või, suhkru ja jahu puruseks. Kusjuures ma vaatasin retsepti valesti ja panin ühe supilusika asemel terve detsiliitri suhkrut. Kuna martsipan on hästi magus, siis olen täitsa kindel, et see supilusikatäis on selle põhja jaoks piisav. Lisasin munakollase ja supilusikatäie külma vett ja sõtkusin taina ühtlaseks. Surusin taina võiga määritud koogivormi (25 cm) põhja ja äärtele ja torkisin kahvliga läbi. Panin katte tegemise ajaks külmkappi.
Koorisin ja tükeldasin rabarbri, segasin suhkru ja ingveripulbriga. Riivisin külmkapist võetud mandlimassi, jaotasin ühtlaselt koogipõhjale ning kallasin peale rabarbritükid. Katsin vormi pealt küpsetuspaberiga ja küpsetasin kooki kõigepealt 200-kraadise ahju allosas 20 minutit. Seejärel eemaldasin küpsetuspaberi ja küpsetasin veel 10-15 minutit. Jahtunud koogile määrisin pintsliga maasikamoosi, mille segasin eelnevalt veega. 

0 mõtet:

Postita kommentaar