Kirsikeeks valge šokolaadiga



Olin täiesti veendunud, et viimane karbitäis külmutatud kirsse läks jäätise sisse, aga ei. Sügavkülm ei taha kuidagi tühjaks saada, leidsin veel ühed kirsid. Keeksi isu oli. Retsept raamatust "Kelmikad keeksid".

Vaja läheb:

2 muna
2 dl suhkrut
125 g võid
1 dl piima
1 tl riivitud sidrunikoort
poole sidruni mahl
100 g valget šokolaadi
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g värskeid või külmutatud kirsse (maasikaid või vaarikaid)

Vahustasin munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisasin sulatatud ja jahtunud või, seejärel piima, sidrunikoore ja -mahla ning tükeldatud šokolaadi. Segasin juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Kõige viimasena segasin ettevaatlikult juurde külmunud kirsid (kui kasutada külmutatud marju, siis ei tohiks neil lasta eelnevalt sulada, vaid tuleks lisada need tainale külmunud kujul). Valasin taina keeksivormi ja küpsetasin 175-kraadises ahjus umbes tund aega. Enne ahjust väljavõtmist proovisin puutikuga keeksi küpsust. Kõige paremini maitses keeks leigena. 

0 mõtet:

Postita kommentaar