Pühad naadimustrilise muna ja lillepoti pashaga


Nami-nami foorumist leitud munade värvimise idee sai lõpuks omal nahal, ei, omal munal järgi proovitud. Ülimalt lihtne - üks vana nailonsukk, jupike niiti, naadilehed, valged munad, potitäis sibulakoori ja vett. Lähemalt vaadates on näha, et lisaks ilusale lehekujutisele, annab naat ka õrnalt rohekat tooni. Tulemus jääb nii ilus, et koksida ei raatsi selliseid mune küll keegi :)

Ja mis munadepühad need pashata oleks? Pashavormi mul ei ole, aga kraanikausi alt kapist leidsin ühe savist lillepoti. Kõik lillepotid, mille põhjas on väike auk, sobivad pasha tegemiseks suurepäraselt. Hetkeks kahtlesin küll, et äkki jääb poti maitse pashale juurde, sest märjal savipotil oli päris intensiivne savi lõhn. Aga ei jäänud lõhna ega maitset.

Väike hirm oli, aga otsustasin siiski proovida kuumutamata pashat munaga. Üldiselt ma toorest muna süüa ei julge, aga noh, tühja sest :) Tegin mõnusalt rammusa pasha mandlite ja Amarettos leotatud aprikoosidega. Väga maitsev tuli! Aluseks võtsin Nami-Nami imemaitsva pasha retsepti.


Vaja läheb

100 g võid
500 g kohupiima
2 munakollast
1-1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl sidrunimahla
100 g kuivatatud aprikoose +
Amaretto likööri aprikooside leotamiseks
0,5 dl kooritud ja hakitud mandleid
2 dl 35% rõõska koort

Lillepott ja tükk marlit.

Kaunistamiseks apelsinikoort, mandleid, kuivatatud aprikoose.

Panin hommikul aprikoosid kaussi ja valasin peale likööri. Lasin seista õhtuni. Sulatasin ja jahutasin või. Lisasin suhkru, vaniljesuhkru ja munakollased. Vahustasin veidi. Lisasin kohupiima, sidrunimahla, tükeldatud aprikoosid, kooritud ja tükeldatud mandlid (sellest, kuidas mandleid koorida, saab lugeda siit). Teises kausis vahustasin koore. Segasin vahustatud koore kohupiima hulka. Vooderdasin lillepoti marliga ja valasin kohupiimasegu potti. Tõstsin marli ääred poti peale kokku, asetasin peale taldriku ja raskuseks majoneesipurgi. Lasin pashal külmkapis üleöö seista. Järgmisel päeval kummutasin pasha lillepotist taldrikule ja kaunistasin.



8 kommentaari:

  1. Super, mis munad! Selle nipi peab endalegi kõrva taha jätma.
    Ja kui kõiksugused mõtted pashast sel aastal mind külmaks suutsid jätta, siis sinu pasha jaoks sirutaksin küll praegu ahnelt oma taldriku ette :)

    VastaKustuta
  2. Väga kaunis muna ja pasha ka!

    VastaKustuta
  3. Munad on tõeline kunstiteos! Väga vahva idee.

    VastaKustuta
  4. Ah, mis kaunid munad! Ja pasha, nagu kunstiteos. Super!!

    VastaKustuta
  5. ma ühineks samuti kiidukooriga! mul nüüd nii kahju, et munade värvimise aeg juba läbi.. pole põhjust kohe järgi katsetada...
    kuidas need apelsinikooretriibud sinna peale tegid? tsitrusekoorijaga?

    VastaKustuta
  6. Tänan, Silja! Triibud tegin jah tsitrusekoorijaga - tõmbasin apelsinile ringi peale, et võimalikult pikka sirget riba saada. Pasha peale jäid triibud üllatavalt hästi kinni, nii et isegi liitekohad jäid ilusad.

    VastaKustuta