Üleküpsenud banaanid? Mul on kaks retsepti!


Ei tea, kuidas see jälle juhtus, aga avastasin üks päev sahvrist seitse üleküpsenud banaani. Ühe suristasin kiiresti smuutiks, ülejäänutega oli veidi rohkem tegemist. Otsisin retsepte, kus saaks võimalikult palju banaane korraga ära kasutada. Üks minu lemmikretsept on David Lebovitzi banaanileib (originaali leiab siit), aga seda olen juba nii palju teinud, tahtsin midagi uut proovida. 

Nami-Namist leidsin kookose-banaanikoogi, mille täidisesse läheb kolm banaani. Täiesti äge kook! Poleks arvanud, et see mulle meeldib. Vanillijäätisega on see suurepärane magustoit pärast kergemat õhtusööki! Magus, rammus ja troopikahõnguline.

BANAANI-KOOKOSEKOOK

Põhi
180 g jahu
150 g võid
50 g suhkrut
näpuotsatäis soola
1 munakollane
1 sl külma vett

Täidis
125 g toasooja võid
85 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 muna ja 1 munavalge
1 sl nisujahu
125 g kookoshelbeid
3 keskmist küpset banaani

Segasin jahu suhkru ja soolaga, riivisin hulka külma või. Segasin sõrmedega purutaoliseks ning lisasin munakollase ja vee. Sõtkusin ühtlaseks tainaks. Surusin taina küpsetuspaberiga vooderadtud lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhja ja külgedele ning panin umbes 20 minutiks (täidise valmistamise ajaks) külmkappi. 
Täidise jaoks vahustasin või suhkrutega kohevaks. Lisasin muna ja munavalge, vahustasin veel paar minutit. Lõpuks segasin hulka jahu ja kookoshelbed. 
Torkasin koogipõhjale kahvliga augud ning eelküpstasin 200-kraadises ahjus 10 minutit. Viilutasin banaanid. Laotasin need eelküpsenud põhjale ning määrisin peale kreemi. Küpsetaisn 180-kraadises ahjus 35 minutit. Serveerisin jahtunult, vanillijäätisega.



Teiseks guugeldasin '3 ripe bananas' ja leidsin Life, Love & Sugar blogist kaerahelbeküpsised banaaniga. Väikeste muudatustega valmisid mõnusad kodused käerahelbepätsid. Sel õhtupoolikul lugesin oma õue pealt kokku kuus 7-8 aastast poissi. Sinna need küpsised kadusidki (: 
Pealt krõbedad, seest pehmed. Krõbedus säilib, kui jahtunud küpsised õhukindlasse karpi hoiule panna. Kuna tegemist pole ülimagusate küpsistega, võib tainasse lisada šokolaaditükke, rosinaid või muid kuivatatud puuvilju. Miks mitte ka pähkleid!

BANAANI-KAERAHELBEPÄTSID

170 g võid
100 g pruuni suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
3 küpset banaani
250 g kaerahelbeid
180 g jahu
1,5 tl kaneeli
1/4 tl jahvatatud nelki
1 tl küpsetuspulbrit

Vahustasin toasooja või soola ja suhkrutega kohevaks. Lisasin muna ja kahvliga purustatud banaanid. Segasin omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulbri ja maitseained. Valasin kuivained võivahu hulka ning segasin ühtlaseks tainaks. Katsin ahjuplaadi küpsetuspaberiga ning tõstsin supilusikaga plaadile pätiskesed. Vajutasin õrnalt lapikuks. Küpsetaisn 200-kraadises ahjus 20 minutit. 





0 mõtet:

Postita kommentaar